Bodega Tesalia

Vino de la Tierra de Cádiz - Spanje

Bodega Tesalia

Als er iets is wat de Engelsman Richard Golding in zijn carrière als marketing-topman heeft geleerd, is het dat niets onmogelijk is. Zodoende besloot hij zijn droom na te jagen en een wijndomein te starten. Richard viel als een blok voor een prachtig landgoed in Cádiz, vlakbij het historische plaatsje Arcos de la Frontera. Hij kocht het in 2008 en maakte het tot zijn hoogstpersoonlijke missie Andalusië op de internationale wijnkaart te zetten.

Tesalia telt 106 hectaren. Een deel hiervan is gewijd aan druiven, maar er worden ook paarden gefokt en truffels verbouwd. De wijngaarden (nu 11 hectaren) staan aan de voet van het Sierra de Grazalema. De nabijheid van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en de noordelijke expositie van de hellingen zorgen voor voldoende koelte. De bodem bestaat uit klei en kalk en is behoorlijk arm – precies goed voor de lokale tintilla de rota en de internationale petit verdot, cabernet en syrah. Door het warme, lange, droge rijpingsseizoen kunnen deze blauwe druiven hier perfect rijpen.

Niet alleen de natuurlijke, maar ook de menselijke factoren zijn tip top in orde bij Tesalia. Richards dochter Natalia is afgestudeerd oenoloog, evenals de wijnmaker, Ignacio de Miguel. José Ramón Lissarrague is landbouwkundig ingenieur en tot slot is onze eigen Nederlandse Master of Wine Cees van Casteren bij het domein betrokken als consultant. Gezamenlijk heeft dit sterteam gebouwd aan een state of the art wijndomein, dat alles in huis heeft voor de productie van grand cru-niveau Andalusië.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.