Fusional

Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland - Marlborough

Fusional

Sauvignon blanc is een populair wit druivenras dat op vele plekken ter wereld aangeplant staat. De twee bekendste gebieden  die excelleren in de productie van  een unieke stijl Sauvignon zijn zonder twijfel de Franse Loire en het Nieuw-Zeelandse Marlborough. Deze twee smaakstijlen ontmoeten elkaar in Fusional, het bijzondere project van wijnmaker Damien Yvon.

Het ideale terroir voor Sauvignon van topniveau buiten Frankrijk vond hij in de Wairau-vallei in Marlborough. Het bijzondere aan het wijngaardareaal is dat het op het kruispunt van drie verschillende bodemtypes ligt: Wither-klei, Broadbridge-klei en Greywacke-rivierstenen. Om dat opvallende en diverse terroir zo goed mogelijk tot uitdrukking te brengen in de wijnen, houdt Damien er een zo natuurlijk mogelijke werkwijze op na. Zo wordt er niet geïrrigeerd (dry farming) en past hij veel technieken toe uit de biodynamie. Fusional is dan ook een trots lid van MANA (Marlborough Natural Wine Growers) en officieel biologisch gecertificeerd.

Om bovendien een optimale kwaliteit druiven te garanderen op de rijke, voedzame bodems van de Wairau-vallei, hanteert Damien een uitzonderlijk hoge plandichtheid. Kwaliteit gaat hier echt voor alles. De combinatie van het bijzondere terroir en de toegewijde werkwijze van de ervaren Damien vertaalt zich dan ook in schitterende wijnen, die zowel hun Nieuw-Zeelandse herkomst als een Europese signatuur reflecteren. Het beste van twee werelden, zonder meer.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.