Wijn is in wezen niets anders dan vergist sap van versgeoogste druiven – en dat is ook de wettelijke definitie ervan – maar is in de praktijk toch wel iets gecompliceerder. Eigenschappen als type, kleur, stijl en smaak zijn afhankelijk van factoren als terroir (de optelsom van natuurlijke factoren als bodem, klimaat en ligging), teeltwijze, opbrengst, manier van wijnmaken en commerciële overwegingen, die allemaal samen leiden tot een eindeloze variatie. Mede daarom is er geen enkele andere drank die zo tot de verbeelding van gebruikers spreekt als wijn. De wereldwijde wijnproductie bedraagt jaarlijks ongeveer 275 miljoen hectoliter. Ongeveer de helft daarvan komt uit de drie grootste Europese wijnlanden: Italië, Frankrijk en Spanje.
Geurige witte wijn uit Italië, met een fruitig aroma van appel en perzik. De volle, droge smaak past goed bij pasta met paddenstoelen of vis. Ook erg lekker bij gevogelte.
Zuid-Italië in een fles, dat is misschien wel de beste omschrijving van de Domiziano, het visitekaartje van het geliefde Puglia-domein Cantine Due Palme. Niet voor niets is deze heerlijk zwoele rode Italiaan al jaren onze bestverkochte rode huiswijn.
Krachtige, droge witte wijn uit Frankrijk, met een verfijnd aroma van eiken en tropisch fruit. De volle, krachtige smaak past goed bij gegrilde of gekruide vis of kalfsvlees met champignons of roomsaus.
Verfijnd geurende, droge witte wijn met aroma’s van limoen, perzik, appel, toast en amandel. Mooi soepel en sappig met rijp fruit en opwekkende zuren in de smaak. Licht boterig in de elegante finale.
Fris geurende droge witte wijn uit Portugal, met nuances van groene appel en wat vuursteen. De smaak zet sappig en aangenaam in en eindigt met een geurige afdronk. Prima wijn bij salades, gegrilde vis of pastaschotels.
Italiaanse rosé met een heerlijk fris en vol aroma. De smaak is pittig, droog en fruitig. Past uitstekend bij koude voorgerechten zoals gerookte vis, salades of carpaccio.
Krachtige, eikengerijpte rode wijn met een intense geur van zwarte bes, braam, pruim, kruidnagel en eiken. De smaak is krachtig en vol met zondoorstoofd fruit, soepele tannines en milde zuren.
Deze mousserende, alcoholvrije rosé is aangenaam fruitig en milddroog van smaak. Gemaakt van 100% grenache druiven uit de Languedoc. Bij voorkeur gekoeld serveren, op zo’n 8°C.
Loepzuivere Australische witte wijn met nuances van rijp fruit, iets vuursteen en licht eiken. De volle, frisse en ronde smaak past uitstekend bij fijne visgerechten of gevogelte.
Helderrode, fruitige en toegankelijke Zuid-Franse wijn met frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout. Heerlijk bij koude schotels of barbecuegerechten.
Helder volrood van kleur; fijn bessig fruitig met mild eikenhout in de geur. De smaak zet soepel en zacht in; de afdronk is mild, kruidig en aromatisch aanhoudend. Smaakvolle rode wijn, prima bij vele licht kruidige gerechten, maar ook geschikt buiten de maaltijd om met lichte hapjes.
Volle, eikengerijpte rode wijn met een open geur van zwarte bes, kers, pruim, zoethout en kokos. De smaak is vol met zondoorstoofd fruit, goede frisheid en rijpe, milde tannines. Tonen van tabak en cacao in de aanhoudende finale. Fraai bij gekruid rundvlees van de grill, hazenpeper of jonge, harde kazen.
Een mooie wijn met een heerlijke geur van rijp fruit en kruidigheid. Heel Italiaans, gedroogde (vanille)vijgen, zwoel, fluwelen tannines, zachtfrisse zuren.
Fraaie en complexe rode wijn uit de Languedoc, met een aroma van rijp rood fruit, milde kruiden en een toets van eikenhout. De smaakstructuur is vol, evenwichtig en met een mooie balans in de finale met rijpe tannine. Goed te combineren met rijke vlees- en stoofgerechten.
Franse rode wijn met een pittig aroma van vers rood fruit zoals kersen en rode bessen. De smaak is fris, soepel, evenwichtig en aromatisch. Erg lekker bij koude en warme vleesschotels.